INTERVIU | Gheorghe Tadici: „Dacă nu facem ceva pentru handbalul românesc, ne ducem la vale de tot!” Antrenorul a vorbit despre protecția jucătorilor români, juniori, Centrele Naționale, viitoarele alegeri, Consiliul de Administrație și prima reprezentativă

Redactor:
Marius Hutu
INTERVIU | Gheorghe Tadici:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gheorghe Tadici continuă să fie un personaj foarte important pentru handbalul românesc, indiferent de zona în care activează. Că este vorba de HC Zalău, de echipa națională, că este vorba de Consiliul de Administrație, că este vorba despre putere sau opoziție, „Profesorul” are întotdeauna o părere avizată de spus. Mai ales că este și printre puținii oameni din handbal care se exprimă public atunci când anumite lucruri nu merg. L-am prins pe Gheorghe Tadici în București cu ocazia partidei de campionat Rapid – HC Zalău (25-27), iar antrenorul a vorbit deschis despre multe teme actuale ale handbalului românesc. Preocuparea fostului selecționer se îndreaptă în special către „talpa” acestei discipline și poate mai apăsat ca în alte rânduri a vorbit deschis despre protecția jucătorilor români și despre sectorul juvenil. Profitând de ocazie, l-am întrebat pe Tadici și despre Consiliul de Administrație, despre viitoarele alegeri, dar și despre echipa națională în mandatul lui Ambros Martin. Ce a ieșit, citiți în interviul care a durat aproximativ 50 de minute.

  • Discuția a demarat de la următoarea idee exprimată de antrenorul echipei HC Zalău:
  • Reiterez faptul, dacă nu facem ceva pentru handbalul românesc, dar eu mă refer în primul rând la fete pentru că aici sunt mult mai în temă, ne ducem la vale de tot. Nu sunt împotriva jucătoarelor străine, fiecare are dreptul să aibă câte vrea, deși nu e corect să nu fie un număr limitat, bucătăria internă tu ți-o organizezi, dar să fie obligatoriu să ai în lot patru jucătoare românce sub 24 ani, dintre care una sub 21 de ani și cu timp de joc. Acum nu știu dacă 60 de minute, 45 sau 30, dar trebuie să ne îngrijim și de elementul autohton pentru că se cheltuie foarte mult. Acum ne plângem că nu mai vin copiii la handbal și la sport în general, dar e normal să nu vină când văd că nu au șanse spre seniorat. O statistică apropiată în timp dacă faceți, numai de la generația 90 și până la 98-99, veți constata că de la un an la altul au fost tot mai puține jucătoare care au fost promovate spre echipele de Liga Națională. Nenorocirea a fost la Centrele Naționale de Excelență. În acest an, nicio jucătoare de la Brașov, nicio jucătoare de la Vâlcea nu au venit sus spre Ligă!”

De ce nu au fost promovate, pentru că sunt slab valoric, din cauza prețului?
Din cauză de valoare și a grilelor care au fost uneori absurde.

Ce sume au fost solicitate, pentru că trebuie să știți…
După grilele impuse de Federație la fetele din generația 96-97, lumea a întors spatele acestor Centre. Au fost câteva jucătoare transferate, una sau două, în rest toate sunt luate de la an la an cu împrumut. Ori dacă la vârsta asta nu ai continuitate la o echipă de pregătire măcar 3 ani de zile, atunci nu ai cum să progresezi și nu există interesul reciproc. Tu club știi că în anul următor nu mai continui colaborarea cu jucătoarea și normal că în ultimele 3-4 luni dintr-un sezon nimeni nu mai investește nici muncă, nici în jucătoare. Apoi, din generația 98-99, câte joacă în Ligă? Sunt cele de la Corona Brașov, dar eu fac referire în mod direct la Centrele de Excelență, care înghit foarte mulți bani până-n cap și până-n coadă.

Și care este rezolvarea? Ori să le desființăm ori să le susținem mai bine?
Trebuie susținute, sigur că da, dar cu o strategie de promovare. Prima problemă existentă încă de la început, de când s-au înființat Centrele la Vâlcea și la Sighișoara, a fost cea de încadrare cu tehnicienii, cei care au fost aduși pentru a lucra în cadrul acestora. Nu poți să repari niște mașini pretențioase cu niște ucenici. Tot la fel, nu poți să vii tu acolo să experimentezi, trebuie să iei niște tehnicieni pe care îi plătești mai bine, antrenori care să aibă în spate niște jucători promovați și care au dovedit că sunt o certitudine. Încadrarea asta într-un ciclu de 4 ani, cu două, trei și patru rânduri de profesori a dus la tot felul de compromisuri care au fost în defavoarea creșterii valorice și în performanță a sportivului. Au fost doar rampe de lansare sau niște stații pentru unii și alți, crezând că le va crește cota. Dacă facem o statistică, câți antrenori au fost la Vâlcea în ultimii 5 ani, lucrurile nu stau deloc bine. De asemenea, încadrările la Cluburile Sportive Școlare profesorii vin din ce în ce mai greu, 30% din profesorii care au produs în ultimii 4 ani nu mai sunt din diverse motive. Vin astfel alți profesori care abia așteaptă să găsească o portiță și să plece la o școală sportivă sau în liceu.

„A fost idee nefericită mutarea grupei 98-99 din Centrul Național de Excelență de la Vâlcea la Brașov, ca să folosesc niște termeni eleganți”

M-aș întoare la două probleme despre care am discutat până acum. Prima, cea legată de grupa 98-99 care a activat la Vâlcea și a fost mutată la Brașov. Vi s-a cerut acordul în Consiliul de Administrație pentru mutarea ei?
NU! Nu știu și nici nu am cunoștințe de așa ceva.

Întrucât, după această mișcare, s-au declanșat multe scandaluri, Federația Română de Handbal s-a ales cu multe procese…
A fost idee nefericită, ca să folosesc niște termeni eleganți. Să ai o grupă deja închegată, care stă deja de 2 ani împreună, părinții au fost de acord și și-au dus copiii la Vâlcea, după care tu să-i obligi să plece la Brașov, să împarți grupa aia în două. Iar dintr-o grupă care promitea ceva până la urmă să nu iasă nimic, deci o grupă sacrificată.

Deci nu vi s-a cerut acordul în Consiliul de Administrație pentru ca grupa să fie mutată…
Eu știu că s-a cerut doar acordul ca să înființeze încă un Centru sau mai degrabă a fost cu titlu informativ, că la Brașov se va crea un Centru. Așa a mai fost vorba și de București sau Iași. Apropo de Iași, acolo este o altă chestie falimentară, doar ca să spunem că am făcut, dar nu are niciun efect, adică un Centru de tineret care în Divizia A pierde la diferențe de 10-15 goluri. Ce tineret, ce perspective, ce poate să se întâmple acolo bun? Deci făcute așa, hai că vrea cineva să facă un Centru, un X sau un Y dintr-o localitate! Erau bune patru Centre pe zone geografice, făcute devreme, de pe la clasa a 7-a, a 8-a până în clasa a 10-a, după care să se facă o selecționată bună, care să fie practic să fie 80% din lotul de junioare, cu niște profesori foarte buni detașați la unul dintre Centre.

Vâlcea, Brașov…

Vâlcea sau care o fi. Cel de la Brașov nu întrunește condițiile unui Centru, așa cum scrie la carte. Distanțele sunt mari până la școală, până la antrenament, până la locul de cazare. Deci se pierd 2-3 ore pe zi, dacă nu mai mult, pe deplasare. Sigur, sunt multe idei care pot fi benefice, dar din păcate de 8-10 ani nimeni nu mai discută despre astfel de probleme în cadru organizat la Comisia Tehnică și apoi concluziile acesteia prezentate în Consiliul de Administrație. Nu a fost nici măcar un Consiliu de Administrație dedicat activității la copii și juniori, să se facă o analiză a ceea ce se întâmplă, cu turnee finale, a nivelului care scade, din ce motive scade. Turneele semifinale, finale sunt văzute de puțini dintre cei care ar trebui să le urmărească și să tragă niște concluzii. În urmă cu 8-10-12 ani, la turneele finale de juniori erau prezenți toți antrenorii de la Liga Națională, aveau ce să vadă, ce să ia de acolo, apăreau vârfuri. Acum, dacă sunt 3-4 antrenori care probabil au echipe de club acolo. În ultimele două mandate nu s-a făcut o analiză în urma turneelor finale de campionat național, european au mondial de juniori sau tineret în care să se vină cu niște argumente, cu soluții viabile, clare, cu niște concluzii, astfel încât să se corecteze câte ceva. Dacă nu începi de la talpă (n.r. copii și juniori), acolo unde este baza, atunci nu ai cum să ai vârful piramidei foarte bun. Ne-am mulțumit că echipa de senioare s-a calificat la turneul final, ne-am mulțumit că junioarele și tineretul s-au calificat, că a mai venit câte o medalie la junioare, la tineret și atunci am zis că ne-am scos. Însă uităm că medaliile acestea vin la niște generații pe 2 ani de vârstă. Când trec la senioare, nu se uită nimeni în buletin dacă o jucătoare este de 35 de ani sau de 19 ani. Saltul este destul de mare. Iar liderii de la junioare nu ajung întotdeauna în componențele echipelor de seniori, decât după 3-4 ani de zile. Bucur, Laslo, toate aceste fete sunt promovate tot așa, ca să raportăm că am promovat. Era nevoie clar de acel lot B care s-a desființat, s-a înființat, iar s-a desființat. În perioada mea cel puțin, nu a fost un Trofeu Carpați ca să nu convoc lot B, de unde au apărut totuși niște jucătoare, inclusiv Cristina Neagu. În 2007, de la lotul B convocat la Trofeul Carpați, ea a mers spre Campionatul Mondial din 2007, Jocurile Olimpice din 2008 ș.a.m.d. Iată că are și Neagu o vechime, nu e așa că a sărit ea când a plecat în străinătate sau când a plecat la Oltchim. Întâi a sărit la națională și apoi la Oltchim. Așadar, revin la ideea principală: susțin obligativitatea a patru jucători sub 24 de ani, unul sub 21 de ani. Și atunci faci socoteala la 14 echipe ori 4 jucători, câți sunt sub 24 de ani? Apoi, în mod normal trebuie să-ți faci o strategie, dacă se accidentează jucătorul sub 21 de ani, să-l ai și pe al doilea.

Ați ridicat această problemă în Consiliul de Administrație, cu obligativitatea de vârstă a jucătorilor români?
Da, de multe ori!

Și ce răspunsuri ați primit?
S-a trecut la și altele. Nu era cel mai interesant subiect.

Știu că ședințele Consiliului de Administrație durează 5-6, chiat și câte 7-8 ore uneori… Nu a fost timp?
Se discută pe alte probleme…

Ce interesează mai mult acest Consiliu de Administrație?
Vorbesc de senioare, vorbesc de arbitraje, de observatori, de contracte, de regulamente care se modifică, le completează, dar foarte puțin despre partea de performanță, la nivel de cluburi și plinit echipe naționale. Nu prea sunt oameni acolo pe partea de performanță, fără să promovez o altă idee. Eu în cele 6 mandate de 24 de ani mereu am spus care este realitatea în teren, la nivel de junioare, la nivel de tineret, la nivel de senioare. Ori asta nu poate să o aibă sau să o știe oameni care nu sunt în contact cu problemele astea, nu poate să o știe, spre exemplu, observatorul care vine o dată pe săptămână, nu poate să o știe arbitrul care vine la două meciuri pe lună. Sigur, partea de observatori și de arbitraj este foarte bine reprezentată, se discută foarte competent pe tema asta, în mod repetat în Consiliul de Administrație, într-adevăr sunt oameni din domeniu foarte pregătiți. Dar partea tehnică și partea de performanță, mai puțin reprezentată. Inclusiv la nivel de echipe naționale, n-au mai fost antrenorii de lot de 3 ani care să prezinte un raport de activitate anual.

Nici d-voastră?
Eu am fost ultimul. Dar de acolo n-a mai venit nici Ryde, nici Martin.

„N-ai mai văzut în ultimii 3 ani un antrenor de la juniori, tineret, seniori, după un Mondial sau European, să vină și să spună ce s-a întâmplat și ce se dorește în continuare”

Iar prezentarea raportului era la inițiativa d-voastră sau pentru că vă chemau la ordine?
Întotdeauna era o practică, după un Campionat Mondial sau European, indiferent că era de juniori, tineret sau senioare cu rezultate foarte bune sau mai puțin bune, să se prezinte un raport cu concluzii amănunțite și un plan pe termen scurt și mediu. În general, s-a lucrat pe ciclu olimpic. Și cu soluții pentru progres, de a consolida activitatea. Acum nu mai este valabil. N-ai mai văzut în ultimii 3 ani un antrenor de la juniori, tineret, seniori, după un Mondial sau European, să vină și să spună ce s-a întâmplat și ce se dorește în continuare. Dar probabil se va intra în normalitate cu analiză la nivel de Comisie Tehnică, cu toți antrenorii care produc handbalul de performanță și jucători de la juvenil până la seniori. Apoi, Comisiile Tehnice au avut cea mai slabă activitate în ultimii ani. Atât timp cât Comisiile Tehnice nu se întâlnesc o dată pe trimestru… În trecut, era obligatorie Comisia Tehnică înaintea începerii pregătirii unui turneu final sau la startul unor calificări, unde fiecare venea cu una, două, șapte, zece propuneri. Iar din 50 de propuneri venea antrenorul principal și lua decizile finale. Fiecare venea cu cele mai bune argumente. Cine poate să discute mai bine problema asta decât cei care produc handbal la nivel de echipe și de club, unde jucătoarele se antrenează 9-10 luni pe an. Cine poate? Antrenorii care lucrează zi de zi cu sportivii 2-4 ore și cunosc problemele în amănunt. Comisiile Tehnice sunt ținute numai pentru a scoate castenele din foc, luați și cazul Daum la fotbal. Niciodată nu i-a întrebat ceva pe cei de acolo, nu le-a prezentat nimic, nicio analiză, nicio selecție, o linie metotică, absolut nimic. Dar în momentul în care au vrut să-l schimbe pe Daum, au băgat Comisia Tehnică în față. Cam așa se întâmplă la toate federațiile.

Sunt multe speculații în această zonă, sunteți convins că Ambros Martin face lotul sută la sută?
Sunt convins că este foarte bine intenționat, dar sunt la fel de convins că nu are timpul fizic practic să urmărească și campionatul Ungariei și campionatul României.

A doua problemă, de care aminteam mai devreme. Am tot văzut în ultimii ani vorbindu-se despre faptul că acest Consiliu de Administrație al Federației Române de Handbal este format în majoritate din arbitri și observatori. Cum ar trebui să arate ca structură, din punctul d-voastră de vedere?
Ar trebui să fie cât mai reprezentativ, numai din sfera handbalului. A fost o perioadă când erau reprezentanți de la juniori, băieți și fete, reprezentanți de la senioare, băieți și fete, reprezentanți președinți de cluburi, care la fel știu de ce se izbesc în bunul mers al activității.

Și de ce s-a schimbat?
S-a schimbat de la mandat la mandat, în funcție de interese. Și acum bătaia cea mai mare și mai tare este să nu avem antrenori, sportivi, arbitri în Consiliu. Ori în opinia mea, cele trei categorii trebuie să fie reprezentate, inclusiv sportivii, să vină și să spună ce li se întâmplă, cu contracte, cu modul în care percep ei performanța, etc.

La gimnastică știu că un astfel de reprezentant al sportivilor există în Consiliul de Administrație, este vorba despre Marian Drăgulescu…
E frumos, e corect, e respect față de cei care trudesc și transpiră pentru ca șefii să raporteze rezultatele lor. Vine și dacă îl întrebi cu ce se confruntă ei la nivel de… Propui zece sportivi și vezi cine este ales, cel mai reprezentativ va fi ales acolo. Nu se poate ca la alegeri să vină niște oameni care nu au nici o tangență cu handbalul, de la badminton, profesori de matematică, de fizică sau de dansuri populare. La ultima Adunare de Alegeri au participat mai mult de 40% care nu aveau nici o legătură cu handbalul la nici un nivel. Și atunci este clară povestea… Au fost inclusiv de la rugby, îi și dau numele, Negruț de la Baia Mare care a și candidat la Consiliul de Administrație, el fiind profesor de rugby. Culmea, era să și câștige, i-au lipsit vreo 11 voturi. Este inadmisibil! Nu pot veni oameni din afara domeniului handbalistic să-ți rezolve problema Consiliului de Administrație.

Este depășit Statutul FRH?
Statutul și regulamentele FRH sunt într-adevăr depășite în anumite puncte. A fost dezbătut, s-a venit cu propuneri pe ici pe colo, sigur au fost și multe lucruri care au fost deliberat lăsate pe dinafară, cel puțin în ceea ce privește tehnicienii și sportivii. Însă modificările de Statut urmează un drum. Merg la MTS, acolo sunt validate, apoi la judecătorie și abia după intră în vigoare. În momentul de față vine următoarea Adunarea Generală și din câte știu eu Statutul cu modificările de rigoare nu a ieșit de la MTS. Dar să mai ajungă la Judecătorie… Și asta este de neînțeles. Atunci, pe de o parte se iau în considerare noile reguli, dar nu sunt statutare, din moment ce nu au fost validate de MTS și de Judecătorie, pe de altă parte se merge pe Statutul vechi.

Unde se blochează toată treaba, stau dosarele în sertar?
Acolo cred că se blochează, la MTS. Sunt câteva articole care sunt după părerea mea anticonstituționale. Constituția îți dă dreptul să alegi și să fii ales, în condițiile în care ești cetățean român, nu ai probleme penale în curs și așa mai departe. Ori aici s-au pus o serie de restricții, de interese de la un mandat la altul. Și nu mă refer la ultimul mandat, ci în timp.

„Sper că nu va interveni în alegeri politicul. Nu sunt foarte entuziasmat, se vor face tot felul de manevre, vom vedea și cine va candida, mai e și problema de competență, de experiență”

Nu mai este foarte mult până la alegeri, cum vedeți următoarea perioadă din acest punct de vedere?
Sper că nu va interveni în alegeri politicul. Nu sunt foarte entuziasmat, se vor face tot felul de manevre, vom vedea și cine va candida, mai e și problema de competență, de experiență. Este important ca să vină oameni pentru a pune problema performanței în față și după aceea celelalte aspecte auxiliare. Deocamdată, la partea de marketing suntem bine, dar pe partea de performanță sunt sceptic vizavi de ce se va întâmpla în perioada următoare. Vom vedea și experiența asta cu antrenori străini până unde va merge și ce rezultate vor fi, nu spun că nu e bună. Sunt antrenori foarte buni la loturi, dar vin cu altă cultură handbalistică, cu alt sistem de pregătire, din țări cu altă mentalitate care probabil ar fi util să se implementeze de la nivel de Xluburi Sportive Școlare și Centre de Excelență.

Aveți vreun candidat la această oră pe care îl veți susține la viitoarele alegeri?
Încă nu și-a anunțat nimeni candidatura, o platformă, ceva …

Domnul președinte Alexandru Dedu a lăsat să se înțeleagă că va intra în această cursă, că va candida pentru un nou mandat…
Posibil, să vedem cu ce vine. Dacă vine cu partea de marketing, pentru mine ca tehnician este mai puțin importantă. Eu am pledat azi pentru ceea ce pledez de 8-10 ani. Dacă nu se trece la protecția unei părți a handbalului autohton și a tinerilor care muncesc 8-10 ani, apoi sunt nevoiți să își caute echipe în altă parte ori să se lasă, nu e în regulă, nu e productiv. Hai să vedem pe ceea ce s-a întâmplat, vorbim de handbal masculin și feminin… Ce șanse are handbalul masculin să se califice la Campionatul Mondial din 2019 și la Jocurile Olimpice? Ce șanse are să se califice la Campionatul Mondial după o perioadă de aproape 8 ani. Vom vedea ce se întâmplă aici. Nici la feminin să nu fim atât de siguri. Și atunci vom vedea care a fost rezultanta a ceea ce au hotărât 1-2 poate 3 oameni.

Veți avea vreun rol la viitoarele alegeri? Veți candida la vreo funcție?
Nu, problema mea s-a închis!

Nici la Consiliul de Administrație?
Aici s-ar putea să mai fiu eventual util, cel puțin spun lucrurilor pe nume și spun realitatea din teren.

Pe final, v-aș întreba despre noua echipă națională. Cum arată din punctul d-voastră de vedere?
Echipa națională s-a bazat foarte mult pe ceea ce a fost în 2003, 2004, 2005, 2007, 2008. S-a mai înregimentat câte 1-2 jucătoare mai tinere, ca să spun așa. Sigur, promovarea este esențială, trebuie gândită, dar mai întâi tinerele să meargă la un lot B, să confirme acolo. Este vorba despre o strategie pe care trebuie să o ai, de la junioare până la senioare. Și în strategia asta nu poate să lipsească lotul B în opinia mea, este obligatoriu. Nu este nici atât de costisitor, ar fi două turnee internaționale pe an, mai este Trofeul Carpați, nu cred că sunt costuri foarte mari. Sau costurile sunt foarte mici în raport cu eficiența care ar rezulta pentru echipa de senioare sau seniori. Suntem în scădere, avem o mare șansă că e o scădere și la nivel european și mondial. Este o chestiune constatată de experții EHF și experții IHF, nu e constatată de Tadici acest aspect. Sunt câteva jucătoare care ar mai putea să țină steagul sus, dar cred că toată atenția trebuie concentrată pe Campionatul Mondial din 2019. Asta nu înseamnă că nu ai obiectiv intermediar la Mondial din acest an sau Europeanul de anul viitor. Fără obiective intermediare nu ai cum să ajungi în 2019, să vrei medalii sau calificare la Jocurile Olimpice. Altfel, va fi greu de justificat investițiile care s-au făcut în spate. Și probabil că cineva ar trebui să-și asume și răspunderea. Deci sunt sceptic în ceea ce privesc băieții pentru Jocurile Olimpice din 2020 și cred că fetele au undeva între 70-80% șanse de calificare la Tokyo.

Din experiența d-voastră, ce obiectiv ar trebui să-și propună România pentru Mondialul din 2017?
Cred că primele 6 locuri, de altfel doar așa punctezi și la nivel de MTS, inclusiv la recompense.

Întreb pentru că este și primul Mondial din ciclul olimpic.
Dacă intrăm în primele șase, ar fi un rezultat foarte bun. Însă nici primele opt nu e rău, înseamnă tot rezultat.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
OUT! Nemulțumit de ce se întâmplă la Genoa, semnează cu altă echipă
OUT! Nemulțumit de ce se întâmplă la Genoa, semnează cu altă echipă
După Covid-19, un nou virus face ravagii! Spitalele sunt pline. Ce simptome prezintă
După Covid-19, un nou virus face ravagii! Spitalele sunt pline. Ce simptome prezintă
Cum au fost surprinse cele două transferuri de la FCSB la aeroport către Antalya
Cum au fost surprinse cele două transferuri de la FCSB la aeroport către Antalya
Hellas Verona va avea un finanţator român! Concurenţă pentru Dan Şucu în Serie A
Hellas Verona va avea un finanţator român! Concurenţă pentru Dan Şucu în Serie A
BREAKING | Andrei Ivan a plecat de la Universitatea Craiova şi va câştiga un salariu uriaş. Cu ce echipă s-a înţeles
BREAKING | Andrei Ivan a plecat de la Universitatea Craiova şi va câştiga un salariu uriaş. Cu ce echipă s-a…
Maria Constantin, gafă vestimentară majoră. A lăsat la vedere un detaliu RUȘINOS. Imaginile cu artista au devenit virale: fanii au crezut că nu văd bine
Maria Constantin, gafă vestimentară majoră. A lăsat la vedere un detaliu RUȘINOS. Imaginile cu artista au devenit virale: fanii au…
Anunţul trist al zilei, marea noastră campioană şi-a anunţat retragerea din sport
Anunţul trist al zilei, marea noastră campioană şi-a anunţat retragerea din sport
BANCUL ZILEI. Bulă: - Când am surprins-o pe nevastă-mea în pat cu cel mai bun prieten, ea a rămas încremenită
BANCUL ZILEI. Bulă: - Când am surprins-o pe nevastă-mea în pat cu cel mai bun prieten, ea a rămas încremenită
Bobotează 2025. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 6 ianuarie
Bobotează 2025. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 6 ianuarie
Singura FIINȚĂ de pe Pământ SUPERIOARĂ omului!
Singura FIINȚĂ de pe Pământ SUPERIOARĂ omului!
Apariţie senzaţională a femeii de 75 de ani care arată ca o adolescentă. Ce a mâncat în fiecare zi din ultimii 30 de ani
Apariţie senzaţională a femeii de 75 de ani care arată ca o adolescentă. Ce a mâncat în fiecare zi din…
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
Lovitură imensă pentru Călin Georgescu. Nu-l mai poate scăpa nimeni. S-a aflat adevărul
Lovitură imensă pentru Călin Georgescu. Nu-l mai poate scăpa nimeni. S-a aflat adevărul
Ultimele cuvinte ale băiatului înjunghiat în fața mănăstirii din Ieud. Daniel avea doar 23 de ani și era frizer
Ultimele cuvinte ale băiatului înjunghiat în fața mănăstirii din Ieud. Daniel avea doar 23 de ani și era frizer
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Crin Antonescu îşi suspendă candidatura la prezidenţiale
Crin Antonescu îşi suspendă candidatura la prezidenţiale
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
Jador, adevărul despre zvonurile că soția lui e gravidă. Ce a ținut să precizeze live pe TikTok
Jador, adevărul despre zvonurile că soția lui e gravidă. Ce a ținut să precizeze live pe TikTok
×